Lee Chapman - Director of Golf Coaching

 

 'like' my page to keep up to date and receive offers

 Join my Business network

 Email me

 Visit my personal website 

In mijn jeugd heb ik aan bijna alle sporten gedaan. Rugby, cricket, voetbal, tafeltennis. Maar op 15-jarige leeftijd ontdekte ik golfen en vanaf dat moment wilde ik niks anders meer. Ik besteedde al mijn vrije tijd aan golf en na 1 seizoen was mijn handicap 9.

Op mijn 18e werd ik golfprofessional en was ik een van de gelukkigen die kon deelnemen aan een 3 jaar durende opleiding, opgezet door de Britse Professional Golfers Association (PGA) en Kingston upon Thames University in Londen.

Na het afronden van mijn studie heb ik een aantal jaren mogen werken met een aantal vooraanstaande golfprofessionals, waar ik veel kennis en ervaring van heb mogen opdoen. Daar waar in eerste instantie mijn ambitie was om een European Tour speler te worden, werd voor mij al snel duidelijk dat mijn hart meer uitging naar het lesgeven. Het werken als coach en het samen met mijn leerlingen werken aan de verbetering van de golfswing gaven en geven mij meer voldoening dan het zelf goed kunnen spelen.

Mijn carrière is begonnen in Duitsland, precies in de tijd dat golf daar echt "booming" was. Ik werkte daar samen met een van de meest innovatieve golfprofessionals in die tijd. Door zijn kennis op het gebied van het gebruik van technologieën heeft hij mij geïnspireerd en veel invloed gehad op mijn manier van lesgeven. Ik geloof namelijk dat een golfer met behulp van de meest innovatieve technologieën die er op de markt beschikbaar zijn, sneller vorderingen kan maken en daardoor zijn plezier in het spel kan vergroten. 

In 1999 kreeg ik mijn eerste baan als headprofessional op de Golf & Country Club Winterswijk. Deze baan is nog steeds mijn thuisbasis en hier zijn twee ultra moderne fitting en teaching studio's gevestigd, uitgerust met de meest moderne en technologische trainingsapparatuur, zoals je deze nergens anders in de omgeving vindt.

In 2007 heb ik Redflaggolf opgericht, een golf academy met daarin de door mij ontwikkelde lesmethode, waardoor ook andere golfclubs en golfprofessionals gebruik kunnen maken van mijn concept. Tegenwoordig is Redflaggolf naast de Colg & Country Club Winterswijk ook te vinden op Golfplatz Borghees.

Mijn drive en passie is altijd geweest om een van de meest vooruit lopende golfprofessionals te zijn, wat mij in 2005 de titel "Golfprofessional van het jaar" in Nederland heeft opgeleverd. Hieronder vind je een lijst van mijn afgeronde studies en gevolgde cursussen:

1994 : HND Golf Course Studies - Kingston University. London

2005 : Title PGA Golfprofessional van het jaar 2005 (Nederland)

2006 : Het behalen van de status PGA "Advanced" professional in 2006

2013 : TPI (Titleist Performance Institute) gecertificeerd Fitness Instructor

2014 : TPI gecertificeerd Level II Power Coach

2014 : TPI gecertificeerd Level II Mechanics Expert

2014 : SAM (Science ans Motion) Puttlab Instructor Level II

2014 : K-vest 3D analysis Instructor Level 1

2014 : Trackman University Master Professional

2017: Golfprofessional van het jaar 2017

2018: Golfprofessional van het jaar 2018

2019: Golfprofessional van het jaar 2019

2020: Golfprofessional van het jaar 2020

 

 

 

T+31 (0)619872802
E info@redflaggolf.com
 • redflaggolf
 • redflaggolf
 • redflaggolf
 • Nieuwe PGA accreditatie voor Lee Chapman

  Geplaatst op 24-02-2015

  De raad van bestuur van de Professional Golfers Association (PGA) van Groot Britannie en Ierland heeft de PGA-status van Redflaggolf Professional Lee Chapman geupgraded naar ‘Fellow Professional of the PGA’. Een upgrade van de PGA-status is gebasseerd op hoe...

  Lees meer
 • Lee Chapman Trackman Master

  Geplaatst op 06-08-2014

  Wij zijn trots jullie te kunnen melden dat Lee Chapman na ruim een jaar van intensieve cursussen, trainingen en testen, TRACKMAN UNIVERSITY MASTER is geworden. Een titel waar hij bijzonder trots op mag zijn, zeker nu er wereldwijd maar 50 Trackman Masters z...

  Lees meer
 • Pathfinder cursus

  Geplaatst op 11-08-2014

  Naar aanleiding van de opening van de nieuwe 18 holes golfbaan in Winterswijk, hebben we een nieuw lesprogramma geschreven gericht op het leren kennen van de nieuwe holes, de zogenaamd Pathfinder oftewel Pioneer Golf Course. Vanwege het enorme succes van deze cursus,...

  Lees meer
 • Fit4Golf Power Cursus

  Geplaatst op 09-01-2015

  DOET U OOK MEE MET DEZE UITDAGING? Bereid u voor op het nieuwe seizoen en kom in januari en februari samen met ons aan uw lichamelijke (golf)conditie werken.U traint onder onze begeleiding 1 uur lang aan uw kracht en flexibiliteit. Daarbij wordt door ons aangegeven ...

  Lees meer
> Meer nieuws
 • GRATIS proefles

  GRATIS proefles van 2 uren

  Schrijf je nu in!

  Lees meer
 • GVB/HCP54 halen?

  GVB/HCP54 halen?

  Nu vanaf EUR 175 p/p!

  Lees meer
 • Golf clinics

  Golf Clinics

  Origineel en boeiend groepsuitje

  Lees meer

Van HCP 54 naar 26 binnen een jaar!

Jos, Varsseveld Jos, Varsseveld MEER REACTIES

Top golfacademy! Gave Trainingstools

Lisa, Winterswijk Lisa, Winterswijk MEER REACTIES

Door een goede samenwerking maken we van elk familie-, bedrijven- of groepsuitje een perfect verzorgde dag!

Anoek Anoek MEER REACTIES

Door een goede samenwerking maken we van elk familie-, bedrijven- of groepsuitje een perfect verzorgde dag!

Anoek Anoek MEER REACTIES
 • RedFlagGolf B.V.
 • G&CC Winterswijk, Vredenseweg 150 Winterswijk
 • The Netherlands
 • +31 (0)619872802
 • info@redflaggolf.com